feb. 19

Website update 19/02/19 V1.1

0 reacties

Bewerkt: feb. 26

Er is nu volledige ondersteuning voor schermen kleiner als 17 inch. De problemen met scaling dat present waren bij het bekijken van de website op een kleiner scherm of laptop zouden nu verholpen moeten zijn.(Getest op 13.1 inch,15.4 inch en 17 inch hebt u een ander formaat dat niet alle daags is zoals netbooks met 11 inch,12 inch,14 inch laat het me dan weten of er nog problemen zijn) Het onderdeel "bestuur" op de startpagina is opgekuist en netter gemaakt.

Er is meer optimalisering gebeurd op de startpagina om laad tijden op trager internet te verbeteren. Er is een go to top knop toegevoegd op pagina's waar dit nodig was.(klikken op deze knop brengt u terug naar de top van de pagina) Verder zijn er een paar grafische tweaks geweest. Er zijn meer spel fouten verbeterd. toevoegen en aanpassen van de foto's voor de clubwinkel zijn onderweg en momenteel zou de clubwinkel online moeten komen op het einde van deze week.

Nieuwste posts
  • Hey Iedereen. Zoals je kan zien is de website weer een beetje verder geevolueerd. Dit heeft net iets langer geduurd dan ik normaal gepland had en mijn excuses daarvoor. Nu wat is er allemaal veranderd : recente forum posts zijn verhuist naar de home pagina. Dit om betere updates weer te geven en om mensen meer te stimuleren om deel te nemen aan dit forum met reviews over wandelingen,foto's,video's enz. Het stapperke online is een beetje verandert er zijn animaties toegevoegd en u kan het nu totaal hetzelfde online lezen zoals u normaal zou doen met de niet digitale versie. Ook heb ik de kwaliteit verbetert zodat de tekst nu scherp blijft samen met de foto's en er geen verlies meer is zoals normaal gebeurt tijdens het uploaden. Ons clubhoekje is opgekuist en verbeteringen zijn aangebracht aan de looks,de posts en er zijn problemen weg gewerkt in verband met vertragingen tijdens het typen of het traag openen van het forum.(gemeld door sommige mensen) Algemene look van de website is aangepast met een focus op contrast en beter leesbare tekst. Er zijn problemen weg gewerkt in verband met vertragingen op sommige pagina's.(gemeld door sommige personen) Updates kunnen nu sneller worden uitgevoerd door een verandering in de back end. Oke wat is de volgende stap : Een probleem van de website vanaf het begin was communicatie. Ik woon zelf bijna 2000km weg van Belgie en ik zit al niet meer in een wandelclub sinds mid jaren 90. Dus mijn verstand van de werking of de tochten zelf is miniem. Dikwijls had ik teksten nodig ter informatie van een wandeling of teksten moesten verandert worden en was ik zelf de persoon die de tekst schreef(Iemand die al jaren geen nederlands meer spreekt dagelijks wil je geen teksten laten schrijven :) ) . Of Folders waren niet de gewenste Kwaliteit om online te zetten. Dit is nu allemaal besproken en er word momenteel gewerkt zo dat er 1 persoon is die mij alle info geeft van de gewenste teksten tot de folders enz. Dit maakt het zo dat veel meer info online kan gezet worden en zo wel foto's,folders enzo veel betere kwaliteit gaan zijn. Eens dat in orde is zal de website nog maar is de volgende fase in gaan met verbeteringen over de hele lijn en veel meer info en interactiviteit. Oke om af te sluiten en paar leuke weetjes over de website tot nu toe. De website van de Natuurvrienden zoersel is al meer als 1000 keer bezocht vanaf google alleen. Voor een website als dit wilt dat serieus wat zeggen dus chapeau voor de club. Ook word de website enorm veel bezocht door leden van allerlei andere clubs in Belgie en is de feedback geweldig geweest. Met leden van andere clubs dat ons wisten te zeggen hoe jaloers ze zijn op onze website dat de natuurvrienden hier heeft uitgewerkt. Op naar de volgende website update. Veel wandelplezier en plezier met de website toegewenst vanuit Zweden. Kristof, Website beheerder.
  • Hey Iedereen, Hier is de website update voor April, Intro scherm is toegoevoegd Het stapperke is verhuist naar eigen pagina waar ook vanaf volgende editie een archief te zien zal zijn van alle vorige editie's. Zo kan u altijd terug kijken naar een vorige editie moest u iets willen opzoeken of terug bezichtigen. De tocht naar scherpenheuvel is toegevoegd waar u ook vanaf de website alle route's en informatie kan downloaden of afprinten.(Ik heb de route's mobiel vriendelijk gemaakt dus u kan deze gewoon downloaden naar uw gsm voor tijdens de tocht) Er zijn verschillende tweaks gebeurd aan de backend van de website dit nogmaals om laadtijden te verminderen.(Als er toch nog problemen zijn stuur mij gerust een mailtje) De online winkel is nu klaar met alle nodige betaalmogelijkheden(Momenteel nog offline tot na de algemene ledenvergadering) Om zeker te zijn dat alle online inschrijvingen,bestellingen enz voortaan vlekkeloos verlopen is er een algemaan e-mail adres aangemaakt voor het bestuur.Zo moeten leden niet meer zoeken wie ze moeten contacteren.Het bestuur kan nu zelf alles bekijken en de juiste persoon kan u beantwoorden. Mvg Kristof
  • Hey iedereen hier zijn de updates van de website voor deze week. Website bekijken via laptop,tablet,mobiel is in orde gebracht en gefixt. Alles zou nu automatisch moeten scalen op elk scherm of telefoon. Foto's van de trappistentocht zijn online gezet Artikels en video over de trappistentocht zijn toegevoegd. Verschillende tweaks zijn aangebracht om de website sneller te laten laden. Problemen waar de openingsvideo niet speelde voor sommige mensen is opgelost. Wandelsport vlaanderen logo en link zijn toegevoegd. Het stapperke zou nu sneller moeten laden( Sneller vanaf volgende editie na web aanpassinge van het formaat) Wat is er komende? Momenteel word er hard gewerkt om de club winkel online te brengen. Dit vraagt echter tijd om het zo simpel mogelijk te houden en zoveel mogelijk alles automatisch te doen. (U online profiel word ook u online identificatie voor wat u in de web winkel koopt). Zo moet u niet meer elke keer uw adres of lid nr ingeven. En zo kunnen wij ook perfect bij houden wie wat heeft gekocht enz. Dit maakt de kans op problemen bij een bestelling veel kleiner en voor leden word het makkelijker om te zien wat en wanneer besteld is enz. Mvg de webmaster Kristof
543ab138-4d38-4fa2-83d6-6b551add79fb_log